W ramach Tygodnia przedsiębiorczości SKOwicze uczestniczyli w spotkaniu z Rodzicem – Przedsiębiorcą – Panem Wojciechem Bednarkiem. Pan Wojciech opowiedział o swojej drodze zawodowej oraz o wielkiej pasji jaką jest gotowanie. SKOwicze dowiedzieli się, jakie warunki należy spełnić, aby prowadzić własną pizzerię. Po wspólnej rozmowie nastąpił czas na długo wyczekiwane warsztaty kulinarne pod okiem najlepszego SZEFA KUCHNI – Pana Wojciecha. SKOwicze przygotowali pyszne kanapki oraz przekąski, które były sprzedawane podczas szkolnego kiermaszu.
Dziękujemy Państwu Wojciechowi i Weronice Bednarkom za przygotowanie i przeprowadzenie warsztatów, Rodzicom oddziału przedszkolnego oraz drugiej klasy za przygotowanie słodkich deserków. Wszystkie przekąski i słodkości zostały sprzedane na kiermaszu SKO. Dzięki naszym Darczyńcom oraz zaangazowaniu uczniów, możemy przekazać całkowity dochód z kiermaszu w kwocie 567zł na cel charytatywny- leczenie Antosia Zbierskiego.